Българин е на капитанския мостик на Symphony of the seas

автор Светослав Георгиев


Публикувано на 27 Март, 2018 в 9:01 PM 2053 2В семейството на „Royal Caribbean International” беше приет най-големият пасажерски кораб в света „MS Symphony of the Seas”, на чиито мостик отново стои българин. Това е кап. Румен Йовчев, който изпълнява длъжността на стаф капитан на новия кораб. Да припомним, че той  изпълняваше същата длъжност и на „Allure of the seas”, който до скоро беше най – големият кораб от същият клас. Приемането на кораба стана на пищна церемония, на която беше представен пред гостите.

От 9.07.2017 година, „MS Symphony of the Seas” е най-големия, пасажерски кораб построяван някога! „Симфонията на моретата” е строен във Франция, където при неговото изграждане са участвали много българи работещи в корабостроителницата. Това е тринайстият кораб, построен в Сен-Назер за Royal Caribbean и четвъртият пътнически кораб от клас „Оазиз“. STX France има поръчка за пети пътнически кораб от същия клас, който трябва да бъде доставен през юни 2021 г.
Корабът е с обща дължина от 368 метра, с брутен тонаж от 228 021 т. и широк 66 м., с 18 палуби. Той ще може да приюти 5 518 пътници, а при двойно настаняване неговият максимален капацитет скача до 6 680 пътници, като екипажът му е  от 2 200 души. Като атракции на борда, корабът включва съоръжения като детски воден парк, баскетболно игрище в пълен размер, ледена пързалка, две 43-футови скални стени и дори собствен Сентръл парк като в Ню Йорк, с 12 000 растителни вида.
За построяването на този великолепен кораб са били нужни около 1, 40 милиарда долара и близо 3 години.

Очаквайте съвсем скоро по – подробен материал по темата!

Ето едно видео, което ще ви помогне да добиете представа за мащаба и лукса на този кораб.
Приятно гледане!